e
Banner

Etiketler: tedarik zinciri



Kıvanç Çekiç: Tedarik zincirinde çevik ve yaratıcı çözümler zamanı


Yayın: 25-11-2022
Kategori: Gıda

Cargill Gıda Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Tedarik Zincirinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Kıvanç Çekiç, pandemiyle birlikte dünyada gıda alanında köklü bir davranış değişikliği ve güvensizliğin tetiklediği talep patlaması yaşandığını söyledi. Çekiç, “Cargill olarak bu zor dönemde müşterilerimize sunduğumuz dijital çözümler ve çevik yaklaşımımız sayesinde bölge insanına gıdanın ve sunduğumuz sürdürülebilir çözümlerin kesintisiz bir şekilde ulaşmasını sağladık” dedi




2022 Yılı Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri


Yayın: 09-12-2022
Kategori: Lojistik

Slimstock ve Lojistik Derneği (LODER) ortaklığı ile bu yıl sekizincisi düzenlenen "Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri” ödül töreni Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticilerini ağırladı. Dün akşam Dedeman Bostancı Hotel’de gerçekleşen gala yemeğinde 2022 "Türkiye’nin En Etkili Tedarik Zinciri Profesyonelleri” listesi açıklandı. 




BSH Türkiye, 1.800 tır ve 30.000 konteyner taşımasını raylara indirdi


Yayın: 23-12-2022
Kategori: Demiryolu

Demiryolu taşımacılığının gücüne inanan firmalardan BSH Türkiye’nin, 1,5 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdiği ödüllü projesi “Green Logistics” dünya çapında sürdürülebilirlik başarıları arasında gösteriliyor. BSH Türkiye Lojistik ve Planlama Kıdemli Direktörü Sevgi Çınar, bu projeyle yılda ortalama 1.800 tır sevkiyatı ve 30.000 konteyner taşımasını tren taşımacılığına geçirerek, yaklaşık 8.388 ton CO₂ salımının engellenmesini sağladıklarını söylüyor. 




Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik raporu yayımlandı


Yayın: 02-01-2023

KPMG Türkiye'nin Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ile ortak çalışması sonucu, Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) tarafından hazırlanan “Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik” raporunda, blokzincir teknolojisine ilişkin güncel konular ve kullanım alanları değerlendiriliyor.




Arzum’un sürdürülebilir lojistik yolculuğu


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik Vizyon

Gökhan Yılmaz - Arzum Planlama ve Lojistik Grup Müdürü




Aygaz Dağıtım Ağı Optimizasyonu Projesi



Elifcan Yazgan - Aygaz Tedarik Zinciri Direktörü




COLIN’S yılda 70 bin ton sevkiyat yapıyor


Yayın: 22-03-2023
Kategori: Tekstil

26 ülkede 600’ün üzerinde mağazasıyla global moda markası haline gelen Colin’s, hayata geçirdiği “Lojistik Takip Sistemi” ile operasyonel süreçlerde hız ve verimliliği arttırdı. Lojistik dağıtım merkezinde günlük 500 bin mağaza, 15 bin e-ticaret siparişini karşılama kapasitesi ile sürekli büyeme adımları atan marka, yılda yaklaşık 70 bin tonluk sevkiyat gerçekleştiriyor. Colin's Global Lojistik ve Dış Ticaret Grup Müdürü Mehmet Uçkun, 2026 yılına kadar Afrika ve Balkan ülkelerinde agresif bir büyüme hedeflediklerini, bu süreçte lojistik partnerlerinden temel beklentilerinin proaktif yaklaşım ve etkin know-how transferi olduğunu söyledi. 




KOTON, yurt dışı ve e -ticaret lojistiği operasyonlarında yetkinliğini artıracak


Yayın: 23-03-2023
Kategori: Tekstil

Yurt içi ve dışında 500’e yakın mağazası bulunan Türkiye hazır giyim sektörünün öncü markalarından Koton, global operasyonlarını e-ticaret kanalı üzerinden büyütmeyi hedefliyor. Koton Uluslararası Lojistik Grup Müdürü Polat Özcan, bu hedef doğrultusunda tüm lojistik modlarında gelişim planladıklarını ve lojistik iş ortaklarıyla bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını aktarıyor. 




Tedarik Zinciri ve Lojistikte Sürdürülebilirlik



Zeynep Aydın – Castrol Türkiye Lojistik Direktörü




McDonald's sürdürülebilir lojistiğe yatırım yapıyor


Yayın: 21-08-2023
Kategori: Gıda

Türkiye’de yılda 100 bin ton ürün sevkiyatı gerçekleştiren McDonald’s, sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimiyle yol alıyor. “Tedarik zinciri yönetimi, McDonald’s tarafından süreçlerin doğru yönetildiği en güçlü kaslarından birini oluşturuyor” diyen McDonald’s Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Sertaç Hamza, artan maliyetler nedeniyle lojistikte öncelikli gündem maddelerinin verimlilik ve tasarruf olduğunu söyledi.